David Wilkerson

David Wilkerson is auteur van de bestseller Het kruis in de asfaltjungle, waarvan wereldwijd meer dan 15 miljoen exemplaren zijn verkocht en in Nederland meer dan 140000 exemplaren.

In het boek beschrijft David Wilkerson zijn ervaringen in de beruchte wijken van New York, waar hij als plattelandsdominee het evangelie verspreidde onder jonge drugsverslaafden en gangsters. Deze ervaring veranderde voorgoed zijn leven. Wilkerson richtte Teen Challenge op, een organisatie die hulp biedt aan probleemjongeren, (ex-)gangsters, en mensen die gebonden zijn aan verslavingen aan alcohol en drugs. De organisatie heeft ook een Nederlandse tak.

Ook is hij de stichter van de bekende, interdenominale Times Square Church in New York. Hij zei daarover: "I am not preaching some denominational doctrine. This church does not belong to any denomination. We're just Holy Ghost people believing the Bible."

Op 27 april 2011 kwam David Wilkerson om het leven bij een auto-ongeluk. Hij was getrouwd met Gwen. Zij overleed ruim een jaar later.

Bij CLC Nederland vindt u de mooiste boeken van de auteur David Wilkerson. Waaronder de nieuwste boeken van David Wilkerson. Heeft u een vraag over de auteur David Wilkerson? Dan kunt u ons uw vraag sturen via het contactformulier of stuur een mail naar [email protected]

Wij zijn ook bereikbaar via Whatsapp! U kunt ons dus ook een appje sturen met uw vraag.

Meer over David Wilkerson