Lees en Luister (Voorjaar 2022)

Lees en Luister (Voorjaar 2022)

Om boekverkoper te zijn, is het handig als je niet te nauw kijkt. Ongekamd haar: ja, best vaak. Onaangepaste kleren: ja, komt ook nogal eens voor. Maar dat bedoel ik niet. Ik bedoel: verder kijken dan de gebruikelijke hokjes en vakjes. Open minded zijn of  vooruit, ruimdenkend als ik de purist wil uithangen. Niet dat ik alles dezelfde waarde of schoonheid moet toekennen, want dan ben ik juist weer doorgeslagen naar kleur- en smaakloos.

Stap de boekhandel binnen en je ziet de veelkleurigheid van het leven  geïllustreerd voor je. Je kunt je slag slaan als je rust zoekt. Of informatie. Pure ontspanning, dat kan ook. Of juist als je nieuwe, gedegen inspiratie zoekt. Of omdat je denkt dat je geen lezer bent. Welkom, er is genoeg.

Ik schrijf dit niet zomaar op. Ik vind het ook echt en straal dit elke dag uit: door te lezen word je leven mooier, rijker en verdraagzamer. Want Manu Keirse ligt naast Andrea Hartingsveldt, Lody van de Kamp vergezelt Lucinda Riley en Thea Beckmann omarmt Janwillem Blijdorp. Dat is nu meteen ook het mooie: waar ter wereld zie je nu zoveel vrede? Waar wij als mensen elkaar vaak verbijten, liggen de verschillende boeken vreedzaam naast elkaar. Laten wij ook zo met elkaar samen leven en naar elkaar luisteren.

Daarom ben ik zuinig op mijn boekhandel en help ik elk mens naar vermogen. Bij iedere klant denk ik: denk en lees en vorm je menszijn. Je wordt er zoveel rijker van. Welkom in de wereld van de boekhandel.

- Willy Wouters (Boekhandel de Boekenmolen, Meliskerke)

 

Schrijf een beoordeling

Categorieën