Uw account


Lezen biedt positieve ervaringen

Lezen biedt positieve ervaringen

Wat kun je doen als er van je gevraagd wordt om zoveel mogelijk thuis te blijven? Stap dan eens in een andere wereld met een boek. Uit onderzoek blijkt dat kinderen en adolescenten die een boek lezen, beter in staat zijn om hun stemming te reguleren dan niet-lezers (Bolt, L. van der (2000). Ontroerend Goed: Een onderzoek naar affectieve leeservaringen van leerlingen in het basis- en voortgezet onderwijs).

Het onderzoek 'De impact van het boek op mens en maatschappij' zegt het volgende:
"Lezen biedt positieve ervaringen. Door het specifieke fenomeen van meegesleept te worden, draagt lezen ook bij aan vaardigheden die verband houden met een ‘gelukkiger’ leven. Namelijk: Ontspanning, goed kunnen omgaan met emoties en met druk, een hogere emotionele intelligentie en een positief zelfbeeld."

Deze crisis zal waarschijnlijk (veel) impact hebben op jouw persoonlijke leven, maar we hopen dat in deze tijd ook nieuwe mogelijkheden ziet om meer van God te ontdekken, te groeien in de relatie tussen jou en Hem en een persoonlijke balans te vinden.

Ben je benieuwd naar het volledige onderzoek? Kijk dan hieronder.
Heb je een vraag? Dan willen wij je graag helpen. Wij zijn de komende periode gewoon telefonisch bereikbaar op 055 5222 757, via Whatsapp (055 5222 757) of via onze mail ([email protected]).

Reactie toevoegen
Uw naam:

Categorieën