Praten en wandelen met God

Praten en wandelen met God

Een jongetje en zijn vader liepen samen naar huis toen ze de kerk uitkwamen. Ze waren met elkaar aan het praten. Tijdens het gesprek richtte de vader de aandacht op de dingen die zijn zoon had geleerd door de volgende vraag te stellen: “Wat heb je vandaag op zondagsschool geleerd?”

“We leerden over Henoch” was het antwoord.

Omdat hij een goede vader was en zijn zoon wilde laten nadenken over wat hij had geleerd, vroeg hij: “En wat heb je over Henoch geleerd?”

“We leerden dat Henoch wandelde en praatte met God.”

“Is dat alles?”

“Nee. We leerden dat Henoch nog een paar keer met God wandelde en praatte. En hij wandelde en praatte nog wat met God. En Henoch wandelde en praatte nog meer met God, zodat God op een dag zei: ‘Weet u, Henoch. We hebben zo lang samen gewandeld en gepraat dat we nu dichter bij Mijn huis zijn dan bij jouw huis. Waarom kom je niet gewoon met mij mee naar huis?'”

Dat is het beste beeld van het leven met God dat ik ooit heb gehoord. Het leven is als een wandeling en een gesprek met God. Het is praten en wandelen met God tot we op een dag dichter bij Zijn huis zijn dan bij ons huis. En dan gaan we gewoon met Hem mee naar huis.

 

Het oorspronkelijke artikel is geschreven door Susan Sutton
U kunt dit artikel terugvinden op designerlivingsusansutton.wordpress.com

 

 

Schrijf een beoordeling

You must be logged in to comment.

Boeken, muziek of films die in dit bericht genoemd worden
De Binnenkamer (Hardcover)
Susan Sutton, L van Dis (Redacteur), Richard Kettmann (Vertaler)

De Binnenkamer van Susan Sutton voor €8.99 - Je hebt je net helemaal geïnstalleerd met een Heerlijk kopje koffie om Gods Woord te bestuderen en tijd met Hem door te brengen, als de bel gaat; je hond gaat blaffen; je kinderen beginnen te vechten de kerk belt of je of je iemand in het ziekenhuis op wilt zoeken;...

  € 8,99
Nu: € 8,99

Categorieën