Uw account


Thema van Kinderboekenmaand 2020 bekend!

Thema van Kinderboekenmaand 2020 bekend!

Thema: En toen?

In oktober, de Kinderboekenmaand, gaan we terug in de tijd. We nemen een duik in de geschiedenis! Boeken brengen geschiedenis tot leven, waardoor de wereld van vroeger tastbaar wordt.

Lees spannende verhalen over ridders, verplaats je in oorlogstijd of kom van alles te weten over de Oudheid. Of duik in de geschiedenis van de Bijbelverhalen. Je hebt geen tijdmachine nodig om andere tijden te ontdekken. Verken alle werelden van toen door het lezen van boeken!

Actieboeken tijdens de Kinderboekenmaand

Speciaal voor de Kinderboekenweek worden er drie actieboeken uitgegeven die passen bij het thema.

  • Het prentenboek voor de onderbouw wordt gemaakt door Michel de Boer (Uitgeverij Buddy Books).
  • Ina van der Beek (Uitgeverij Den Hertog) is de auteur van het actieboek voor de middenbouw
  • Judith van Helden (Uitgeverij Columbus) schrijft het actieboek voor de bovenbouw.

Het prentenboek is tijdens de Kinderboekenweek voor € 6,95 verkrijgbaar en de actieboeken voor de midden- en bovenbouw elk voor € 5,95.

Voor leerkrachten van basisscholen verschijnt er weer een werkmap met lessuggesties en verwerkingen van het thema en de actieboeken.

Boeken die aansluiten bij de Kinderboekenmaand

Ben je benieuwd bij boeken die aansluit bij het thema 'En toen?' van de Kinderboekenmaand? In de volgende categorieën vindt u boeken waarmee je een duik in de geschiedenis kan nemen:

Geschiedenisboeken voor kinderen

Bijbelverhalen voor kinderen

Benieuwd naar meer kinderboeken rond het thema? Hoe dichter we bij de kinderboekenmaand komen, hoe meer we erover bekend kunnen maken! Hoe daarom onze site in de gaten!

Reactie toevoegen
Uw naam:

Categorieën