Vakantie Bijbel Gids 2021

Als amateur-vogelaar trek ik er vaak op uit. De natuur in, en liefst in mijn eentje. Dat doe ik tijdens mijn vakanties ook. Texel is mijn favoriete vakantiebestemming om vogels te kijken. Liefst ga ik ’s morgens heel vroeg, als de natuur wakker wordt. Ik  geniet van de zonsopkomst, de vogels die al in de schemering beginnen te zingen.

Ik zoek een gebied uit, maar heb meestal geen vaste route. Ik laat me leiden door wat ik onderweg tegenkom. Uiteraard vaak vogels, maar ook andere diersoorten. En in de vroege ochtend kom je van die ‘vreemde vogels’ tegen zoals ik zelf ook ben.  Andere vogelaars en natuurliefhebbers. Meestal maak ik een praatje, wisselen we onze ervaringen uit, en dan trek ik weer verder. Zulke ontmoetingen vind ik zó leuk en inspirerend, vooral omdat ze onverwacht op mijn pad komen. Na een aantal uren keer ik voldaan terug op onze vakantiestek.

Het gevoel van voldoening ontstaat onderweg. Op onbekende plekken en op ander tijdstippen sta ik meer open voor wat ik zie, hoor, ruik, voel en ontmoet dan thuis. Herken je dat? ‘Onderweg’ is niet alleen je levenslijn als mens op aarde, maar ook  een prachtige metafoor om te ontdekken. Onderweg verandert alles om je heen, en wat gebeurt er binnenin jou en mij?

Deze Vakantiebijbelgids draait helemaal om het op weg gaan met Jezus. Laat je tijdens jouw reis verrassen door een echte ontmoeting met Hem. Het zou je leven (en je bestemming) totaal kunnen veranderen.

Veel leesplezier!

Ruud Kraan (Interim-directeur Ark Mission)

Onderweg

In de zomer zijn we graag onderweg. Dit jaar weten we nog niet hoe de vakantie er uit gaat zien. Op het moment van schrijven, zijn de mogelijkheden nog zeer beperkt en de vooruitzichten niet hoopvol. Maar of we nu op reis gaan naar het buitenland of dichter bij huis genieten van onze vakantie, als het even kan zijn we op pad. Al wandelend, fietsend of autorijdend leggen we de nodige kilometers af. Wat kan het heerlijk zijn om zo onze omgeving te verkennen en nieuwe plekken op het spoor te  komen!

In de Bijbel zijn mensen ook vaak op weg van A naar B. Zij hebben niet zoveel keus als wij vandaag de dag hebben: wilde je in de tijd van Jezus ergens komen, dan moesten je eigen benen je daar brengen. Mensen waren dagenlang aan het lopen: soms ongetwijfeld saai, soms gevaarlijk, en soms ook verrassend. Want stel je voor dat je onderweg Jezus tegenkwam – dan gebeurden er vaak wonderlijke dingen! In deze Vakantiebijbelgids zien we daar drie voorbeelden van. Elke week nemen we een ander Bijbelverhaal onder de loep, waarin Jezus telkens een bijzondere rol speelt.

Lees meer in de VakantieBijbelGids voor 2021.

Tip: Download deze gids op je mobiel of print hem uit om het te gebruiken tijdens de vakantie!

 


Schrijf een beoordeling

Categorieën