Peter Halldorf

De Zweedse geestelijke en auteur Peter Halldorf is derde generatie "pinkstervriend", zoals dit in het Zweeds wordt aangeduid. Zijn invloed strekt zich uit naar de volle breedte van de kerk. Hij is werkzaam binnen de pinkstergemeente in Zweden en auteur van meer dan dertig boeken over spiritualiteit, liturgie en kerkgeschiedenis. Ook is hij redacteur van het oecumenische tijdschrift Pilgrim en een van de oprichters van een oecumenische gemeentschap, bestaande uit leden uit diverse delen van Scandinavië.

Zijn speciale belangstelling voor de oosterse kerken, met name voor het kloosterleven, bracht hem naar kloosters in Egypte en Syrië, waar hij inspiratie opdeed voor de liturgie in zijn eigen gemeente. Zijn oecumenische passie en streven naar christelijke eenheid bezorgden hem in 2015 een onderscheiding van de Zweedse koning. In 2016 ontmoette hij paus Franciscus.

Peter Halldorf woont met zijn vrouw net buiten Linkoping in Zuid-Zweden. Ze hebben drie zoons.

Bij CLC Nederland vindt u de mooiste boeken van de auteur Peter Halldorf. Waaronder de nieuwste boeken van Peter Halldorf. Heeft u een vraag over de auteur Peter Halldorf? Dan kunt u ons uw vraag sturen via het contactformulier of stuur een mail naar [email protected]

Wij zijn ook bereikbaar via Whatsapp! U kunt ons dus ook een appje sturen met uw vraag.