Kinderboekenweek 2021

Van 6 tot en met 16 oktober 2021 is de Kinderboekenweek in de christelijke boekhandel. De Kinderboekenweek staat in het teken van Worden wat je wil. Hierin wordt aangesloten bij het thema van de algemene Kinderboekenweek. Speciaal voor de Kinderboekenweek in de christelijke boekhandels worden er drie actieboeken uitgegeven die passen bij het thema.

Het prentenboek voor de onderbouw wordt gemaakt door Leontine Gaasenbeek. Bram Kasse is de auteur van het actieboek voor de middenbouw en Henriët Koornberg-Spronk schrijft het actieboek voor de bovenbouw. Het prentenboek is tijdens de Kinderboekenweek voor € 6,95 verkrijgbaar en de actieboeken voor de midden- en bovenbouw elk voor € 5,95. De actieboeken voor de midden- en bovenbouw worden ook als luisterboek CD uitgegeven door Uitgeverij De Toren.

Kinderboekenweek: Worden wat je wil

Het maakt niet uit wie je bent of waar je vandaan komt, goed bent in rekenen of juist in tekenen, vier jaar oud bent of al tien jaar, ieder kind kan worden waar hij van droomt. Beroepen als astronaut, dokter of kok… kinderen spelen vaak na wat ze willen worden. Kinderboeken zijn een onuitputtelijke bron om over beroepen na te denken of te fantaseren. Tijdens de Kinderboekenweek 2021 kun je alles worden wat je wil en alvast dromen over later!

Actieboek onderbouw: Leontine Gaasenbeek (Van Driel Publishing)

Leontine Gaasenbeek is zelfstandig illustrator. Ze woont en werkt in Almere, heeft vier kinderen en twee hondjes. Ze tekent graag kinderen en dieren, houdt veel van lezen, koken, knutselen en schilderen. Ze heeft inmiddels meer dan 100 boeken en lesmethodes voorzien van illustraties. De laatste jaren heeft ze illustraties gemaakt in prentenboeken, zoals Kleine aap en de Panda’s, Wonderlijke Wereld, Oma Kniertje, Papa Panov, De bijtjes van Juliette en Juliaan, Het zwaantje van Brugge, Ik ga op reis en neem je mee. Ook heeft zij kleurwerk gedaan voor de prentenboeken van Opa Knoest. In 2020 schreef Leontine Gaasenbeek haar eerste prentenboeken De Koffer van meneer Brandt en Zoem de bij.

Actieboek middenbouw: Bram Kasse (Den Hertog uitgeverij)

Bram Kasse (1969) schrijft al jarenlang en heeft veel boeken op zijn naam staan. In 2001 debuteerde hij met het boek Razende Rudolf. Later schreef hij onder andere de serie ‘Tijs en Jasmijn’, de ‘Pas op-serie' en de serie over SuperJoris. Zijn boeken zitten boordevol spannende en grappige avonturen. Daarnaast weet Bram op een goede manier ook verdrietige gebeurtenissen en gevoelens een plaatsje te geven in zijn boeken. Al meerdere keren werd een boek van Bram genomineerd voor de EigenWijsPrijs en in 2010 won hij deze prijs met het boek De rijkste opa van de wereld!

Actieboek bovenbouw: Henriët Koornberg-Spronk (KokBoekencentrum)

Henriët Koornberg-Spronk woont in Zwolle met haar man en twee dochters. Van haar hand verschenen de jeugdboeken De voetballende ballerina en De klimmende wielrenner. Delen uit de serie FRNZ4EVER, over vier sportieve vrienden die veel met elkaar appen, maar ook offline het leven delen. In het voorjaar van 2021 verschijnt het derde deel: De duikende volleybalster. Henriët schrijft met humor en vaart, maar in haar boeken zit ook altijd een actueel en serieus thema zoals racisme, grensoverschrijdend gedrag of een eetprobleem. Naast haar schrijfwerk vertaalt Henriët teksten vanuit het Frans en Duits, en is ze jurylid voor Het Hoogste Woord.


Meld u aan voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van nieuwe producten, speciale aanbiedingen en nieuws van CLC Nederland.

 

De pro's van CLC Boeken en Muziek

Met uw aankoop investeert u in onze missie om christelijke lectuur beschikbaar te stellen, zodat mensen tot geloof komen in de Here Jezus Christus en verder groeien in hun geloof. Wij willen u helpen om uw geloof te versterken door te voorzien in passende informatie bij de Bijbels, Boeken, Muziek en Films die u zoekt.
Lees meer...

De beste service

Wij willen dat u de beste service krijgt. Dit betekent onder andere:
- Snelle antwoorden op uw vragen
- Gratis verzending vanaf € 25,-
- Snelle bezorging door PostNl
- Veilig betalen via iDEAL of Paypal
- Directe levering vanuit onze winkel

Stuur ons uw vraag

Ga naar ons contactformulier

Jouw link wordt ingeladen. Even geduld aub.

Wordt deze pagina niet geladen? Klik dan hier ()

Bekijk deze pagina op de originele website