Geven en Ontvangen (Lees en Luister | Zomer 2020)

Geven en Ontvangen (Lees en Luister | Zomer 2020)

Vorige zomer ben ik met mijn gezin verhuisd. In plaats van in de stad, vlak bij het levendige centrum, wonen we nu aan de rand van een dorp. Heerlijk vind ik het: uitzicht op de weilanden en het bos en de hei om de hoek. Het motiveert me om naar buiten te gaan, eropuit te trekken. Ik heb dan ook zin in deze zomer. Hopelijk, na alle maatregelen rondom het coronavirus, heerlijk genieten van het buiten zijn in de tuin of natuur mét gezellige ontmoetingen.

Ik besef dat ik door de verhuizing veel heb ontvangen. Natuurlijk voelt dat niet elke dag zo. Soms lijkt het alsof ik vooral aan het geven ben. Thuis, op het werk, aan mensen om me heen. Ik ben hier wel eens zoekende in. Ik vraag me dan af: geef ik wel genoeg? Ik zou meer willen geven, maar kies ik er ook weer bewust voor om dat even niet te doen. Elke dag bestaat uit geven en ontvangen. De ene keer is geven wat moeilijker en is ontvangen heel gewoon of juist andersom. Wat ik wel ervaar is dat je door te geven, juist veel ontvangt.

Wat wil jij graag geven? Geven kan op veel manieren. Denk aan koken voor die oude buurvrouw, een belletje naar je zus of een kaartje naar je vriendin. Maar jezelf wat geven is natuurlijk ook niet verkeerd! Vergeet bij dat geven vooral niet te ontvangen.

Ik wens je een fijne zomer toe!

Annet Rijke-Soepenberg

Redacteur Lees en Luister

 


Boekentips in deze "Lees en Luister"

Schrijf een beoordeling

Categorieën