Zing een nieuw lied - Maand van de Bijbel 2022

Zing een nieuw lied - Maand van de Bijbel 2022

De Bijbel – het meest verkochte boek ter wereld – is al eeuwenlang een onophoudelijke en onvoorstelbaar rijke inspiratiebron voor talloos veel mensen en daarmee van onschatbare waarde voor onze cultuur. Tijdens de Maand van de Bijbel zetten we deze inspirerende bestseller op de agenda om er samen in te duiken, eruit te lezen en verhalen en ervaringen met elkaar te delen. Van 22 januari tot en met 22 februari 2022 is de derde editie van de Maand van de Bijbel. De Bijbel – het meest bekende en meest gelezen boek ter wereld – staat in deze periode jaarlijks in de schijnwerpers.

Het jaar dat achter ons ligt, was een ‘coronajaar’: door de verdergaande maatregelen werd zelfs de kerkgangers belemmerd en konden koren, kerkvolk en professionele zangers niet doen wat zij het liefste doen, zingen. Een positieve keus is dan ook geweest om muziek en zingen centraal te zetten in het thema "Zing een nieuw lied".

Het essay van de Maand van de Bijbel 2022 Zing een nieuw lied gaat dan ook over zingen. Het lied in de Bijbel, het lied in een christelijke cultuur. In dit essay schrijven twee liedkunstenaars, theoloog en musicus Hanna Rijken en de muzikale Benedictijnse monnik prof. dr. Thomas Quartier, over het lied in hun leven en de liederen die hen het meest raken. Welk lied springt in haar op als het gaat over de geboorte van Hanna’s dochter en hoe resoneert dit met de liederen in de Bijbel? Wat kan Thomas nog zingen in tijden van verdriet, als iemand sterft?

Beide auteurs vertellen wat zij voor bijzondere ervaringen hebben in de muziekcultuur vandaag. Bijvoorbeeld bij jongeren die worden geraakt door klassieke liturgie als in de evensong. Waar lopen mensen vandaag warm voor? Ook zoeken ze naar de stilte in de muziek, in drukke tijden kan muziek helpen stil te worden.

Boekentips bij de Maand van de Bijbel

Schrijf een beoordeling

Boeken, muziek of films die in dit bericht genoemd worden
Zing een nieuw lied (Paperback)
Hanna Rijken, Thomas Quartier

Zing een nieuw lied van Hanna Rijken en Thomas Quartier voor €4.99 - Het essay van de Maand van de Bijbel 2022 gaat over iets dat we in het afgelopen jaar hebben moeten missen, waardoor duidelijk werd hoezeer we ernaar verlangen: zingen. Het lied in de Bijbel, het lied in een christelijke cultuur. In dit essay...

  € 4,99
Nu: € 4,99

Categorieën