Week van het Christelijke Boek 2022

Lody van de Kamp is uitgenodigd om voor 2022 het actieboek voor de Week van het christelijke boek te schrijven. Hij volgt daarmee Annemarie van Heijningen op die dit jaar de novelle Gewijde chaos publiceerde. Het actieboek van Van de Kamp, met als werktitel De nacht die mijn leven voorgoed veranderde, wordt uitgegeven in samenwerking met Uitgeverij KokBoekencentrum.

De BCB is er trots op Lody van de Kamp als auteur te mogen verwelkomen. Hij schrijft toegankelijk en voor een breed publiek. Zijn historische romans, die meestal gaan over het lot van kinderen tijdens de Tweede Wereldoorlog, zijn aangrijpend en liefdevol geschreven. Boekhandels doen de uitgave cadeau aan klanten tijdens de Week van het christelijke boek in maart 2022.

Over Lody van de Kamp

Lody B. van de Kamp (1948) studeerde aan de Talmoed Hogescholen in Montreux (Zwitserland) en Londen. Hij was als rabbijn verbonden aan de Joodse Gemeente van achtereenvolgens Den Haag, Amsterdam en Rotterdam. Hij publiceert regelmatig in landelijke en lokale dag- en weekbladen en is vaste columnist van onder andere het Nederlands Dagblad. Ook geeft hij regelmatig spreekbeurten en gastcolleges over Israël en het Jodendom.

Van de Kamp schreef onder meer de jeugdroman Weeskinderen (2006) en de romans Oorlogstranen (2008), Alleen (2010), De Joodse slaaf (2014) en Sara, het meisje dat op transport ging (2016), alle verschenen bij Uitgeverij Mozaïek.

De Week van het christelijke boek is van 6 t/m 16 april 2022 in onze boekhandel. Bij aankoop van €15 aan boeken, ontvangt u dit boek gratis.

  • Pagina 1 van 1
  • 1